NFP Vlaanderen

Professionals

NFP-Vlaanderen werkt nauw samen met de universiteiten van Düs­seldorf en Heidelberg evenals de sec­tie „Natürliche Fertilität“ van de DGGEF (Deutsche Gesellschaft für Gynäkologi­sche Endokrinologie und Fertilitätsmedi­zin). Sinds einde 2010 is deze symptother­male methode met haar gestandaardiseerd en gecertificeerd vormingsprogramma onder de naam sensiplan® beschermd. Hiervoor wordt thans gewerkt aan een nieuwe website in verschillende talen. Zeker bij kinderwens is Sensiplan de eerste stap voor koppels met fertiliteitsproblemen.


Onderstaande vragen zijn vragen die je je als arts zou kunnen stellen i.v.m. het al dan niet aanbieden van Sensiplan aan je patiënten.Concrete getuigenissen van collega's vind je op de Sensiplan-site.


  • Momenteel zijn er nog geen universitaire onderzoekscentra in Vlaanderen die de Sensiplan-methodiek specifiek volgen. Wel worden de NFP-consulenten erkend door de dienst gynaecologie van de KULeuven.
  • Een aantal studenten geneeskunde hebben in het verleden een eindwerk gemaakt of doen dat nu over Sensiplan aan de universiteiten van Antwerpen en Leuven.
  • Nergens wordt een uitgebreidere opleiding Sensiplan gegeven, wat nochtans noodzakelijk is, wil je als arts een degelijk inzicht in Sensiplan en het natuurlijke cyclusgebeuren van de vrouw krijgen. Aan de universiteiten van München (in de jaren 1990) en Heidelberg (in 2009) werden dergelijke meerdaagse cursussen wel gegeven voor artsen en gynaecologen.