NFP Vlaanderen

Professionals

NFP-Vlaanderen werkt nauw samen met de universiteiten van Düs­seldorf en Heidelberg evenals de sec­tie „Natürliche Fertilität“ van de DGGEF (Deutsche Gesellschaft für Gynäkologi­sche Endokrinologie und Fertilitätsmedi­zin). Sinds einde 2010 is deze symptother­male methode met haar gestandaardiseerd en gecertificeerd vormingsprogramma onder de naam sensiplan® beschermd. Hiervoor wordt thans gewerkt aan een nieuwe website in verschillende talen. Zeker bij kinderwens is Sensiplan de eerste stap voor koppels met fertiliteitsproblemen.


Onderstaande vragen zijn vragen die je je als arts zou kunnen stellen i.v.m. het al dan niet aanbieden van Sensiplan aan je patiënten.Concrete getuigenissen van collega's vind je op de Sensiplan-site.


  • Als vrouwen na verloop van tijd afhaken – bij gebrek aan studiemateriaal weten we niet over hoeveel procent het in Vlaanderen gaat – is dit vermoedelijk vaak wegens negatief advies van de eigen arts. Dit leiden we af uit de vraag van assertieve vrouwen naar Sensiplan-vriendelijke artsen of gynaecologen. Deze bestaan maar zijn nog eerder zeldzaam, bovendien kan en wil NFP -Vlaanderen om deontologische redenen hiervan geen lijsten laten circuleren.