NFP Vlaanderen

Professionals

NFP-Vlaanderen werkt nauw samen met de universiteiten van Düs­seldorf en Heidelberg evenals de sec­tie „Natürliche Fertilität“ van de DGGEF (Deutsche Gesellschaft für Gynäkologi­sche Endokrinologie und Fertilitätsmedi­zin). Sinds einde 2010 is deze symptother­male methode met haar gestandaardiseerd en gecertificeerd vormingsprogramma onder de naam sensiplan® beschermd. Hiervoor wordt thans gewerkt aan een nieuwe website in verschillende talen. Zeker bij kinderwens is Sensiplan de eerste stap voor koppels met fertiliteitsproblemen.


Onderstaande vragen zijn vragen die je je als arts zou kunnen stellen i.v.m. het al dan niet aanbieden van Sensiplan aan je patiënten.Concrete getuigenissen van collega's vind je op de Sensiplan-site.


  • Ja, de fertiliteitscentra zouden hun work up i.v.m. fertiliteitsproblemen kunnen vereenvoudigen, met evidente besparingen. U kunt met Sensiplan zonder interferentie een tijd lang nagaan of een spontane zwangerschap optreedt. Volgens een studie van prof. Gnoth ligt met kennis van Sensiplan de kans op zwangerschap bij de 15% vrouwen die niet al na zes maanden zwanger zijn, nog steeds op 50% in het volgende half jaar. Therapeutisch biedt Sensiplan dus de mogelijkheid tot optimalisatie van de coitus. Het ganse ovulatieproces wordt sneller duidelijk. U kunt dan met de fertiliteitsarts uitkijken naar een kostenbewust optreden.